Data ultimei actualizări : 02.04.2021 | Tipăreşte pagina
Editura a fost înfiinţată în septembrie 2005, pe baza unei hotărâri a Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara luată în sprijinul cadrelor didactice şi al studenţilor. Decizia a avut ca punct de pornire şi o Hotărâre de Guvern de la acea vreme, prin care se aproba înfiinţarea pe lângă Ministerul Educaţiei a unor activităţi finanţate integral din venituri proprii. Activitatea propriu-zisă a editurii a pornit în 1 decembrie 2008, în scopul promovării valorilor culturii tehnico-ştiinţifice naţionale şi universitare, în ţară şi în străinătate, prin editarea, tipărirea şi difuzarea de cărţi în limba română şi în limbi străine. Manuale, îndrumătoare de laborator şi ghiduri de practică medicală, monografii şi tratate, volume de rezumate, cărţi rezultate în urma unor proiecte de cercetare sunt tipărite în format clasic, pe hârtie, cât şi în format electronic (CD/DVD) sau E-book, acordându-se prioritate editării lucrărilor elaborate de U.M.F.T. şi de cadrele didactice proprii, dar, în funcţie de solicitările existente, fiind editate şi diverse lucrări care aparţin unor autori din afara instituţiei de învăţământ superior. Editura „Victor Babeş” este înscrisă pe lista editurilor recunoscute de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior (CNCSIS).
Conducerea editurii este asigurată de către directori şi consilierul editorial.
Activitatea instituţiei constă în editarea, tehnoredactarea şi corectarea manuscriselor, grafică şi demersuri birocratice, dar şi în consilierea autorilor în ce priveşte alegerea colecţiilor în care să îşi înscrie lucrările pregătite pentru tipar.
Editura „Victor Babeş” dispune de 8 colecţii:
Tot editura este cea care furnizează Bibliotecii Naţionale a României datele bibliografice ale cărţilor pe care urmează să le editeze, în vederea tipăririi Descrierii CIP pe verso foii de titlu. De asemenea, consilierul editorial împreună cu serviciul Centrului Naţional ISBN-ISSN-CIP al Bibliotecii Naţionale a României asigură atribuirea numerelor internaţionale de standardizare a cărţilor –ISBN – şi a publicaţiilor în serie – ISSN.
În ce priveşte colaborarea cu autorii cărţilor, editura elaborează contracte de editare şi alte documente specifice activităţii în domeniu.
Autorii, însă, sunt cei care îşi asumă prin contractul de editare întreaga responsabilitate pentru conţinutul lucrării.
De altfel, începând din aprilie 2013, în cadrul editurii, lucrările cu caracter ştiinţific ce urmează a fi tipărite, lucrări de doctorat, lucrări de licenţă, dar şi rapoarte de cercetare ce urmează a fi publicate în reviste de specialitate pot fi verificate prin programul informatic antiplagiat.
ISTORIA UNIVERSITĂŢII de MEDICINĂ şi FARMACIE „VICTOR BABEŞ” TIMIŞOARA LA 75 de ANI (1945 – 2020)
Vol. II: Istoria disciplinelor medicale universitare în Banat
Editor-coordonator Ioan Romoşan
Unele documente sunt în format PDF şi pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu îl aveţi îl puteţi descărca gratuit de pe site-ul oficial Adobe
Recomandă pagina prietenilor tăi
Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.