Facultatea de Medicină

Facultatea de Medicină

Data ultimei actualizări : 20.10.2020 | Tipăreşte pagina

Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara (UMFVBT) reprezintă un reper regional şi naţional în formarea de profesionişti în domeniul sănătăţii şi cercetare medicală. În cadrul UMFVBT există trei facultăţi: Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară şi Facultatea de Farmacie.

Facultatea de Medicină are o pondere majoritară a studenţilor şi cadrelor didactice în cadrul UMFVBT, asigurând atât formarea studenţilor şi perfecţionarea absolvenţilor şi specialiştilor în medicină prin programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat, cât şi afirmarea lor în circuitul naţional şi european, în concordanţă cu reglementările specifice calificărilor din domeniul medical şi cerinţele tot mai dinamice ale pieţii muncii.

Astăzi, Facultatea de Medicină din cadrul UMFVBT se ocupă de pregătirea a 4605 studenţi, la programele de studiu medicină generală, asistenţă medicală generală, balneofiziokinetoterapie şi nutriţie şi dietetică. Studenţii facultăţii sunt motivaţi pentru perfecţionarea profesională continuă pe parcursul întregii vieţi, sunt instruiţi şi atraşi să se perfecţioneze în toate domeniile de cunoaştere medicală, în activităţi de cercetare încă din perioada studenţiei, precum şi să aplice competenţele profesionale însuşite pe parcursul formării lor, atât pentru stimularea performanţelor medicale, cât şi a celor ştiinţifice.

Ofertă educaţională

Facultatea de Medicină a rezonat permanent cu evoluţia directivelor naţionale şi europene din domeniul educaţional medical, adaptându-şi programele de studiu astfel încât, în prezent, are următoarele specializări:

  • Medicină (limba română) - 6 ani - 360 credite;
  • Medicină (limba engleză) - 6  ani - 360 credite;
  • Medicină (limba franceză) - 6 ani - 360 credite;
  • Asistenţă medicală generală - 4 ani - 240 credite ;
  • Asistenţă medicală generală - Lugoj- 4 ani - 240 credite;
  • Asistenţă medicală generală - Deva- 4 ani - 240 credite;
  • Balneofiziokinetoterapie şi recuperare - 3 ani - 180 credite;
  • Nutriţie şi dietetică - 3 ani - 180 credite.

Pentru programele de studii universitare de licenţă cu durata de 3-4 ani (180-240 ECTS), admiterea se desfăşură sub forma unui concurs de dosare, luând în considerare media de bacalaureat. Pentru programele de studii universitare de licenţă cu durata de 6 ani (360 ECTS), concursul de admitere se desfăşură sub forma unei probe scrise.

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >