Studenţi

Prezentare generală studii doctorale

Data ultimei actualizări : 04.12.2019 | Tipăreşte pagina

Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes” din Timisoara este acreditata ca Institutie Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat (I.O.S.U.D.). In cadrul ei se organizeaza si se desfasoara un doctorat de tip doctorat stiintific, iar doctoranzii pot obtine titlul de doctor in stiinte medicale, in domeniile: Medicina si Medicina Dentara conform O.M. 3855/17.05.2010.

Studiile de doctorat reprezinta forma de invatamant universitar oferit absolventilor cu diploma de licenta care doresc sa obtina competente suplimentare in domeniul cercetarii stiintifice.
Doctoratul ii va permite studentului cunoasterea si aplicarea metodologiei si a tehnicilor de cercetare, deprinderea exercitiului comunicarii sau publicarii la cel mai inalt nivel a rezultatelor cercetarii, asumarea responsabilitatii de a elabora un program de cercetare, precum si abilitatea de a aborda critic realizarile altor cercetatori.

Pentru absolventii invatamantului cu diploma de licenta cu durata de 5-6 ani, finalizarea unui masterat nu este obligatorie pentru a se putea inscrie la doctorat. Masteratul este, insa, o conditie obligatorie premergatoare doctoratului, pentru absolventii cu diploma de licenta ai invatamantului superior cu durata de 3-4 ani.

 

Documente utile

Unele documente sunt în format PDF şi pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu îl aveţi îl puteţi descărca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Infrastructura de cercetare

Descarca Centre de cercetare ale Academiei de Stiinte Medicale
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 63.2 Kb
Descarca Centre de cercetare evaluate şi aprobate de Senatul UMFVBT
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 144.56 Kb
Descarca Dotari disponibile doctoranzi - aparatura si tehnici
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 96.75 Kb

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >