Despre noi

A doua sesiune de comunicări şi ateliere pentru studenţi: Comparatism şi diversitate în Banat. Despre locuri şi proprietăţile lor terapeutice. Abordare interdisciplinară, ediţia a doua.

Data ultimei actualizări : 03.04.2017 | Tipăreşte pagina

INVITAŢIE

Disciplina de Limba română în colaborare cu disciplinele de Balneologie, Recuperare medicală şi Reumatologie din cadrul UMFT „Victor Babeş” şi Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, din cadrul UVT vă invită la cea de-a doua sesiune de comunicări şi ateliere pentru studenţi: Comparatism şi diversitate în Banat. Despre locuri şi proprietăţile lor terapeutice. Abordare interdisciplinară,ediţia a doua.

În continuarea ediţiei de anul trecut, ne propunem un nou demers interdisciplinar şi intercultural, de explorare a lingvisticii, a domeniilor de specialitate şi a comunicării interculturale.

Abordarea comunicativ-funcţională şi cea acţională în domeniul didacticii limbilor străine promovează dezvoltarea competenţei de comunicare, cu scopul folosirii limbilor străine în contexte situaţionale autentice. La realizarea acestui deziderat pot contribui şi activităţile extracurriculare, ele favorizând interacţiunea. Misiunea instituţiilor de învăţământ este aceea de a pregăti educabilii pentru viaţa socială şi profesională care implică interacţiunea şi colaborarea cu semenii. Aşadar, subliniem necesitatea integrării şi valorificării dimensiunii sociale a limbilor străine în procesul de predare/învăţare, precum şi formarea unor atitudini conturate în jurul respectului faţă de interlocutor, a capacităţii de a asculta şi de a valoriza opinia celuilalt. În acest sens, utilizarea situaţiei de învăţare ca situaţie de comunicare în cadrul activităţilor nonformale  este un prim suport de comunicare şi interacţiune: mediul instructiv-educativ  rămâne un loc privilegiat de vehiculare a limbii străine şi de actualizare a discursurilor variate, proprii limbii şi procesului de învăţare.

Data:31 martie 2017, ora 9:00
Locaţie: Etaj III, Medicină 1, sala 320

Vă aşteptăm cu drag!

Vă rugăm să completaţi formularul de înscriere şi să-l trimiteţi la una dintre adresele de mai jos, până în data de 17 martie 2017:
Diana Boc-Sînmărghiţan: sinmarghitan@yahoo.fr
Cosmina Lungoci : cosminasimona2@yahoo.fr

Documente utile

Unele documente sunt în format PDF şi pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu îl aveţi îl puteţi descărca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Descarca Formular de inscriere
 
Tip fişier : DOCX | Dimensiune : 120.66 Kb
Descarca Invitaţie
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 418.44 Kb

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >