Data ultimei actualizări : 09.03.2021 | Tipăreşte pagina
Vizionare plăcută!
Seara Cazurilor Clinice Medicale, un eveniment de succes marca UMF Timișoara, care continuă și în timpul pandemiei. Detalii despre acest proiect ne oferă coordonatorul acestuia, prof. univ. dr, Daniel Florin Lighezan, prorectorul didactic al UMFVBT.
Vineri seara, clădirea Universității de Medicină din Timișoara a fost iluminată în culorile oficiale ale Zilei Bolilor Rare.
Emisiunea de astăzi o are ca invitată pe doamna prof.univ.dr. Maria Puiu, șefa disciplinei de Genetică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie " Victor Babeș" din Timișoara
"Primul ajutor în accidentele rutiere", o nouă pariție la Editura "Victor Babeș" a Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara. Un volum util, în contextul numărului tot mai crescut de traumatisme cauzate de evenimentele din traficul rutier.
Ediția de astăzi a emisiunii Drumul spre Sănătate îl are ca invitat pe domnul doctor Dinu Vermesan, medic primar ortoped și prof. univ. dr. în cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara
Studenții și cadrele didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara au început semestrul II al anului universitat 2020-2021, în sistem hibrid.
Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara se pregătește intens pentru începerea semestrului al doilea al anului universitar 2020-2021.
Ediția de astăzi a emisiunii Drumul spre Sănătate îl are ca invitat pe domnul prof.univ.dr. Virgil Păunescu, vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale
Patologia tiroidiană este extrem de frecventă. Jumătate din populația adultă are noduli tiroidieni, iar între 15 și 20 la sută din populația feminină adultă prezintă boala tiroidiană autoimună. Mai mult, între 2 și 3 la sută din populația activă dezvoltă cancer tiroidian.
Pregătirile pentru acest moment sunt în plină desfășurare, conducerea unității de învățământ dorind să ia toate măsurile necesare, pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare în deplină siguranță, în actualul context epidemiologic.
Studiu privind seroprevalența anticorpilor anti-SARS-CoV-2, realizat în premieră la Timișoara de către prof.univ.dr. Tudor Rares Olariu, împreună cu un grup de specialiști de la Spitalul Clinic Municipal de Urgență din Timișoara, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara și UMFVBT.
“Nu vom face diferențe nici la cadrele didactice, nici la studenți între cei vaccinați și cei nevaccinați. Împreună va trebui să păstrăm aceleași rigori și aceleași măsuri de protecție". Precizări ale prof.univ.dr. Octavian Crețu, rectorul UMF Timișoara
Emisiunea de astăzi o are ca invitată pe doamna Conf. Univ. Dr. Ioana Ciuca, medic primar pediatru pneumolog.
Primii 100 de studenți ai universității au început să fie vaccinați, atât în Timișoara, cât și în alte localități în care aceștia își au domiciliul.
Ediția de astăzi a emisiunii Drumul spre Sănătate o are ca invitată pe doamna doctor Stela Iurciuc, manager la Spitalul CFR Timișoara
„Ma simt foarte bine si mai optimistă. Este evident că odată începută vaccinarea, problema este spre rezolvare și în scurt timp pandemia va intra într-un declin evident și vom scăpa de aceste probleme din utlimul an (…)" - sunt cuvintele pline de speranță ale prof. univ. dr. Maria Puiu
Emisiunea de astăzi îl are ca invitat pe domnul doctor Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara.
Ne mândrim când activitatea și meritele membrilor corpului academic al universității sunt apreciate la cel mai înalt nivel!
Emisiunea de astăzi o are ca invitată pe doamna doctor Dana Stoian, medic primar endocrinolog și profesor universitar doctor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara.
Încă de la începutul crizei sanitare, UMFVB Timișoara s-a implicat în lupta de limitare și combatere a pandemiei de COVID-19; și o va face în continuare. Conferirea de către Președintele României a Ordinului “Meritul Sanitar” în grad de “Cavaler” cu ocazia Zilei Naționale, este un motiv de mândrie.
Repartiția se face prin teleconferinţă, iar pentru informarea candidaților, Ministerul Sănătății a pus în funcțiune un site web public pe care rezidenții pot urmări evoluția repartiției, cu actualizare în fiecare minut.
Emoții mari, concentrare, responsabilitate. Așa a fost ziua de duminică pentru cei peste 1600 de candidați care au participat la concursul de rezidențiat, pe care l-au susținut la Universitatea de Medinică și Farmacie „Victor Babeș“ din Timișoara.
Aproape 100 de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș“ din Timișoara s-au oferit să fie voluntari cu scopul de a contribui la efortul autorităților de a ține sub control efectele pandemiei.
Ediția de astăzi a emisiunii "Drumul spre Sănătate" îl are ca invitat pe domnul prof. univ. dr. Andrei Motoc, prorector în cadrul Universității de Medicină și Farmacie " Victor Babeș" din Timișoara.
Emisiunea de astăzi îl are ca invitat pe domnul doctor Gheorghe Iovănescu, șeful Clinicii ORL Bega din cadrul Spitalului Clinic Județean Timișoara.
Dacă în edițiile anterioare am discutat generalități despre diabetul zaharat, precum și câteva particularități ale diabetului zaharat tip 1, vom continua serialul dedicat diabetului cu cel mai frecvent tip de diabet zaharat, și anume, diabetul zaharat de tip 2.
Acest episod este dedicat diabetului zaharat de tip 1, care reprezintă o mică parte din totalul cazurilor de diabet apărute la nivel mondial. Aproximativ 90 la sută din totalul cazurilor de diabet, la nivel mondial, sunt diabet zaharat tip 2.
Diabetul. Care e prevalența lui, care sunt subtipurile lui și caracteristicile generale de manifestare.
Ce înseamncă diabetul zaharat și prin ce este caracterizat? De ce apare? Ce face diabetul zaharat în organismul nostru? Care sunt complicațiile și manifestările acestuia?...
Anul acesta, concursul de intrare în rezidențiat, care va avea loc în 15 noiembrie, reprezintă o provocare.
Este anul cu cele mai multe locuri scoase la concurs de către Ministerul Sănătății, dar și anul în care concursul de rezidențiat are loc în condiții speciale, cauzate de pandemie.
Despre neuropatia diabetică, o complicație des întâlnită a diabetului zaharat cu urmări devastatoare în cazul în care nu este depistată la timp, ne vorbește conf.univ.dr. Bogdan Timar, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, decanul Facultății de Medicină, UMFVBT.
Ediția de astăzi a emisiunii "Drumul spre Sănătate" il are ca invitat pe domnul Prof.Univ.Dr. Dorel Săndesc, prorector în cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara.
Una dintre cele mai de prestigiu manifestări ale Asociației pentru Anestezie Terapie Intensivă Timișoara și Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, se desfășoară anul acesta online.
Emisiunea de astăzi îl are ca invitat pe domnul Prof. Univ. Dr. Octavian Crețu, rector al Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara
La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, anul universitar va începe luni, 21 septembrie. Procesul didactic se va desfăşura online, cu reevaluarea lunară a situaţiei în condiţiile menţinerii stării de alertă.
Ceremonie de absolvire emoționantă a studenților Facultății de Medicină și Tehnică Dentară, generația 2020, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara.
Emisiunea de astăzi o are ca invitată pe doamna conf. univ. dr. Rodica Lighezan, director al Centrului Regional de Transfuzie Sanguina Timișoara
Festivitate emoționantă de absolvire pentru studenții Facultății de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș“ din Timișoara. Ceremonia a fost o încununare a rezultatelor obținute de cea mai nouă generație de medici.
Șapte decenii și jumătate de învăţământ universitar medical la Timișoara. Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara împlinește 75 de ani de la înfiinţare, prilej de mândrie, atât pentru oraș, cât și pentru actualii studenți și profesori.
Emisiunea de astăzi il are ca invitat pe Prof. Univ. Dr. Iosif Marincu, șeful disciplinei de Boli Infecțioase din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara.
Emoții pentru peste două mii două sute de candidați, care au participat la concursul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara.
Concursul de admitere de anul acesta, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, se va desfășura în condiții speciale impuse de pandemia COVID-19.
Emisiunea de astăzi îl are ca invitat pe domnul Prof.Univ.Dr. Andrei Motoc, prorector în cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara.
La Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș“ din Timișoara s-a încheiat înscrierea, care anul acesta s-a desfășurat online, pentru concursul de admitere la locurile cu predare în limba română, sesiunea iulie 2020.
Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara împlinește 75 de ani de la înfiinţare, prilej de mândrie, atât pentru oraș, cât și pentru actualii studenți și profesori.
Cu medicul Dorel Sandesc, despre urmarile socio-culturale ale pandemiei
La UMFVBT s-a încheiat prima sesiune de examene susținută integral online, o sesiune specială, cauzată de măsurile impuse de situația sanitară actuală. A fost o provocare atât pentru cadrele didactice, cât și pentru cei aproximativ 1500 de studenți care au participat la examinarea de la distanță.
Emisiunea de astăzi o are ca invitată pe doamna conf. univ. dr. Lavinia Hogea, cadru didactic al Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara
Marile universități din Timișoara și-au unit forțele, în premieră națională, într-un parteneriat care a prins forma Alianței Timișoara Universitară (ATU).
Emisiunea de astăzi îl are ca invitat pe domnul Conf. Univ. Dr. Bogdan Timar, decan al facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie " Victor Babeș" din Timișoara
În conformitate cu recomandările Ministerului Educației, evaluarea studenților Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara, sesiunea de examinare a semestrului al II-lea se va desfășura la distanță, prin intermediul instrumentelor online.
Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș“ din Timișoara este coordonatoarea principală și partener la 10 proiecte de cercetare academică, în ceea ce privește combaterea COVID-19. Aceste proiecte sunt finanțate de Ministerul Educației și Cercetării.
Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara se adaptează situației actuale, generată de pandemia de COVID-19. UMF Timișoara va asigura susținerea tezelor de doctorat lși a tezelor de abilitate, prin achiziționarea unei platforme de teleprezență.
Cadrele didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara se află în prima prima linie a luptei împotriva luptei cu noul coronavirus. Unitatea de învățământ din Timișoara a pus la dispoziție atât aparatură, cât și specialiști.
Rectorul Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara, Prof.univ.dr. Octavian Crețu, consideră că actuala strategie de combatere a noului coronavirus este total depășită și cere ca pacienții infectați cu SARS-COV 2, asimptomatici, să fie tratați de medicii de familie.
E momentul să dăm dovadă, acum, mai mult ca niciodată, de solidaritate. Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara contribuie la eforturile autorităților de a ține sub control pandemia cu coronavirus.
Emisiunea de astăzi il are ca invitat pe Prof. Univ. Dr. Emilian Damian Popovici, șeful disciplinei de Epidemiologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie " Victor Babeș " din Timișoara și vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie.
La Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș“ din Timișoara, cursurile se desfășoară online, în această perioadă. Comitetul de Urgență al Universității a elaborat o metodologie în acest sens.
Premieră națională la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, odată cu finalizarea unui studiu cu finanțare europeană, privind utilizarea modelelor nutrigenomice pentru personalizarea tratamentelor dietetice, în obezitate.
Studenții de la Facultatea de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie Timișoara s-au confruntat pentru prima data cu situația de a fi față în față cu un bolnav, în cadrul unui inedit concurs. „Comunicarea cu pacientul“ este denumirea proiectului, devenit deja tradiție.
Profesorul Endre Neulander, urolog de renume, a obținut titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babes" din Timișoara.
Ziua Internaţională a Bolilor Rare este în fiecare an o oportunitate pentru a celebra diversitatea comunităţii bolilor rare în România şi în întreaga lume. Evenimentul a fost marcat, la Timișoara, printr-un eveniment la care au participat bolnavi cu boli rare şi familiile lor.
Candidații la funcția de rector a Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" Timișoara își prezintă planul managerial. prof. univ. dr. Eugen-Sorin Boia
Candidații la funcția de rector a Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara își prezintă planul managerial. Prof. univ. dr. Cretu Octavian
Candidații la funcția de rector a Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara își prezintă planul managerial. prof. univ. dr. Jenel Marian Pătrașcu și prof. univ. dr. Virgil Păunescu
La Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara va funcționa, începând de anul viitor, un centru unic de evaluare al studenților, unic în țară. Proiectul funcționează deja cu succes la nivelul Catedrei de Histologie din cadrul universității.
Ediția de astăzi a emisiunii Drumul spre Sănătate il are ca invitat pe Dumitru Sutoi, medic rezident ATI în cadrul Spitalului Clinic Județean Timișoara și doctorand în cadrul Universității de Medicină și Farmacie " Victor Babeș" din Timișoara.
Totul despre noua tulpină de coronavirus, cu conf. univ. dr. Emilian Damian Popovici - șeful Disciplinei Epidemiologie, UMF Timisoara
Ediția de astăzi a emisiunii Drumul spre Sănătate o are ca invitată pe Teodora Anghel, lector univ.dr. în cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara.
"Curs liber de cultură medicală generală – Arta diagnosticului și simțul clinic” este noul volum lansat de Editura „Victor Babeș”.
Momente cu o puternică încărcătură emoțională, la Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara.
Emisiunea de astăzi il are ca invitat pe Prof. Univ. Dr. Andrei Motoc, prodecan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara.
Zilele Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara, 2019
La Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara a fost dată în folosință prima biobancă aparținând unei instituții de învățământ superior cu profil medical din România. Această facilitate vine mai ales în sprijinul doctoranzilor și a celor care elaborează proiecte de cercetare,
Emisiunea de astăzi il are ca invitat pe Prof.Univ.Dr. Mihnea Munteanu, șeful Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal Timisoara.
Video presentation of the university
Vidéo de présentation de l'université
Video-Präsentation der Universität
Prezentare UMF "Victor Babeș" din Timișoara
Ce pot avea în comun studenții de la Medicină și cei de la Politehnică? Multe. Unul din punctele comune este chirurgia robotică.
Un util volum dedicat celor interesați de sănătate, în care se regăsesc informații despre dezechilibrul florei intestinale și legătura acestuia cu obezitatea, sindromul metabolic, boli autoimune sau, de ce nu, cancerul, a fost lansat la UMFVBT.
Studenții Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și medicii vor beneficia de pregătire chirurgicală și dotări de nivel european, datorită unui proiect transfrontalier, prin care clărirea Centrului de Chirurgie Laparoscopică și Microchirurgie „Pius Brânzeu“ se va extinde.
Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" Timișoara i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Alexandru Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi la nivel național și international.
Ziariști din toată țara au participat, la Timișoara, la a opta ediție a Școlii de Boli Rare pentru Jurnaliști. Evenimentul s-a desfășurat în paralel cu a șasea Conferință de Genetică Medicală. Ambele evenimente au avut în prim-plan colaborarea și schimbul de informații între toți factorii interesați
START PENTRU O NOUĂ GENERAȚIE DE STUDENȚI, LA UMFVBT
Timișoara se mândrește cu o tradiție în învățământul medical superior, de peste 70 de ani. Astfel, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara și-a deschis porțile pentru o nouă generație de studenți.
Creșterea unui copil poate fi un lucru extraordinar de greu de făcut, mai ales dacă vorbim de cei care au devenit sau vor deveni părinți pentru prima dată. În sprijinul acestora vine puericultura.
In data de 9 iulie 2019 a avut loc festivitatea de absolvire a Facultatii de Medicina, promotia 2019. Felicitari tuturor!
Bolile infecțioase își fac apariția, cu predilecție, vara. Odată cu vacanța de vara și cu deplasarea în destinații aglomerate cu turisti, există un risc crescut de contactare a unui virus sau a unei bacterii.
Sănătatea dentară se află în strânsă legătură cu sănătatea generală. Problemele dentare pot crea probleme de vorbire, pot afecta alimentația și încrederea de sine. De aceea, cea mai simplă modalitate de a evita tratamentele stomatologice complexe și costisitoare este prevenția dentară.
O bună parte din istoria chirurgiei si medicinei timișorene este surprinsă într-un volum semnat de Prof. Dr. Trăilă Tiberiu Nicola, apărut la Editura "Victor Babeș", aparținând Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara.
Din ediția de astăzi a Pastilei de Sănătate aflăm detalii despre subiectul "fierbinte" al verii, canicula. Dr. Horia Stoica, consilier la Compartimentul de Urgență al Direcției de Sănătate Publică Timiș ne vorbește despre cum putem să ne ferim de aceste fenomen.
Unul dintre cei mai proeminenți urologi la nivel mondial, care a contribuit decisiv la punerea bazelor urologiei moderne, a obținut titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș“ din Timișoara. Profesorul Mark Soloway.
Un an de intervenții chirurgicale minim invazive, pentru tratarea stenozei aortice, la Timișoara. Despre procedura TAVI, de implantare a unei valve cardiace, dar și despre stenoza aortică, ne vorbește în această ediție a Pastilei de Sănătate, prof. dr. Marian Gaspar.
Plantele medicinale, între mit și realitate. Prof. univ. dr. farm. Diana Simona Antal , șef de lucrări la disciplina de Botanică farmaceutică a Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara, ne vorbește despre importanța plantelor.
Obezitatea se afla într-o creşterea mai rapidă în zonele rurale ale lumii faţă de oraşe, potrivit unui nou studiu al tendinţelor globale, în ceea ce priveşte indicele de masă corporală, publicat de prestigiosa publicație Nature.
Editia de astazi a emisiunii " Drumul spre Sanatate" o are ca invitata pe Dr. Andrada Iftode, medic specialist dermatolog si asist.univ.dr. in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie " Victor Babes " Timisoara.
Cât de importante sunt pentru sănătate activitatea fizică regulată, sportul, mișcarea? În ce măsură putem preveni anumite afecțiuni. Cum să ne menținem în formă? Sunt doar câteva dintre întrebările la care veți găsi raspuns în rubrica de astăzi a Pastilei de Sănătate.
Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș", dar și trecătorii care s-au aflat în Piața Victoriei din Timișoara, au avut parte de o lecție deschisă, de acordare a primului-ajutor.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cataracta se află pe locul întâi în clasamentul afecțiunilor ce proavoacă pierderea vederii, anul trecut, în România s-au efectuat aproape 95 de mii de intervenții de cataractă.
Accidentul Vascular Cerebral este afecţiunea care se află pe locul doi în topul cauzelor de deces, în România, după bolile cardiovasculare. Deşi este o afecţiune care poate fi prevenită, accidentul vascular cerebral face tot mai multe victime printre români.
Peste 10 mii de persoane au beneficiat de screening-ul bolii diabetice, șase mii au avut parte de consulturi oftalmologice gratuite, iar 600 de pacienți au fost tratați, ca urmare a înființării Centrului Regional pentru Terapii Laser Avansate în Oftalmologie.
Totul despre înscrierea în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, în această ediție a Pastilei de Sănătate.
Primăvara aduce cu sine, pe lângă razele călduroase ale soarelui, și o importantă resursă de legume și fructe, care ar trebui folosită, ca aport de vitamine. În ediția din această săptămână a Pastilei de Sănătate, puteți afla de unde și cum puteți să vă hrăniți sănătos.
Zeci de persoane, în special elevi, au avut ocazia de a vizita Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara, cu prilejul "Săptămânii Porților Deschise", care a avut loc în perioada 15-19 aprilie.
Accidentele vasculare cerebrale vor putea fi prevenite și diagnosticate mult mai eficient, în regiunea transfrontalieră România-Serbia. Asta, datorită unui proiect european, aparținând Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș“ din Timișoara și a două spitale din localitățile sârbești Vrs
Aproape o mie de pacienți ai Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu“ Timișoara au beneficiat deja de intervenții laparoscopice, cu aparatură de ultimă generație, datorită implementării unui proiect european transfrontalier, derulat de UMF „Victor Babeș“ din Timișoara.
Workshop-uri și prezentări interesante, credite de Educație Medicală Continuă, record de participanți, din țară și străinătate. Congresul Internațional de Medicină Dentară pentru Studenți si Tineri Medici, DenTim, a ajuns la cea de-a treisprezecea ediție.
Editia de astazi a emisiunii "Drumul spre Sanatate" il are ca invitat pe Prof. Univ. Dr. Adrian Neagu, seful disciplinei de Biofizica din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" Timisoara.
"În Romania mor de două ori mai mulți nou-născuți înainte de termen decât media europeană!", conform datelor Organizației Salvați Copiii România. Îngrijirea unui prematur, dar și asistența acordată familiei, sunt extrem de complexe, atât din punct de vedere medical, cât și psihologic.
Până cu mai bine de 5 ani în urmă, România era singura țară din Europa unde nu se deconta protezarea de sân. Acest lucru s-a schimbat, mai ales datorită unei inițiative a profesorului universitar doctor Tiberiu Bratu, medic primar de chirurgie plastică și estetică.
Editia de astazi a emisiunii " Drumul spre Sanatate " il are ca invitat pe Cristian Giucoane, student al Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie " Victor Babes" din Timisoara.
Editia de astazi a emisiunii " Drumul spre Sanatate" o are ca invitata pe Alexandra Sima, medic primar al clinicii de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din cadrul Spitalului Judetean Timisoara.
Polenul generat de ambrozie a ajuns să sensibilizeze copiii din Timișoara, încă din viața intrauterină. Este o premieră îngrijorătoare, care, spun specialiștii, afectează deja zestrea genetică a copiilor din Timișoara și împrejurimi.
Spectacol de excepție, la Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara.
Pe cât de amuzant, pe atât de util se dovedește a fi un inedit proiect al Ligii Studenților Farmaciști din Timișoara.
Calendaristic, primăvara a venit, iar primele zile călduroase ale anului ne-au ademenit deja afară, la soare. Odată cu încălzirea vremii, este bine să avem însă grijă mai ales de efectele razelor de soare asupra celui mai mare organ al nostru, pielea.
Prof. Univ. Dr. Sorin Olariu, seful Clinicii I Chirurgie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, ne vorbeste despre insuficienta venoasa cronica. Cauzele, modalitati de preventie, pericolul care exista atunci cand neglijam aceasta afectiune, dar si despre Cryostripping.
Cel de-al 22-lea Congres Internațional pentru Studenți și Tineri Medici - "Medis" Timișoara 2019"
Despre chisturile ovariene, cu prof. univ. dr. med. Andrei Motoc, medic primar obstetrica-ginecologie, din cadrul UMF "Victor Babeș" Timișoara
- simptome
- diagnosticare
- tratament
- prevenție
Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara a găzduit cel mai important eveniment de educație medicală din această regiune, TIMMED 2019.
Drogheria Academica a implinit 2 ani! Va asteptam cu produse minunate la preturi excelente!
Coordonator acţiune: Prof. Dr. Maria Puiu
Şeful disciplinei Genetică, Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş,
Preşedinte Consiliul Naţional pentru Bolile rare
Editia de astazi a emisiunii "Drumul spre Sanatate" o are ca invitata pe Prof. Univ. Dr. Maria Puiu, sefa disciplinei de Genetica din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie " Victor Babes" din Timisoara.
In luna de februarie, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara a avut loc simularea examenului de Rezidentiat. Aceasta a fost prima dintre cele 4 programate!
Dr. Virginia Faur, coordonatoarea laboratoarelor Favisan și Prof. Univ. Dr. Ramona Amina Popovici, medic stomatolog și client al Drogheriei Academica, prezintă o parte din produsele pe care le puteți găsi la Drogheria "Academica", aparținând UMF "Victor Babeș" Timișoara.
„Amiază nevindecată” se numește proaspătul volum, semnat de cunoscuta jurnalistă și scriitoare, Veronica Balaj.
Editia de astazi a emisiunii "Drumul spre Sanatate" o are ca invitata pe Dr. Ramona Amina Popovici, prof. univ. dr. in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara.
Studenții au primit sfaturi utile de la specialiști cu experiență, despre cum să se comporte cu pacienții care vor trece pragul farmaciei, precum și despre tipologii de pacienți și tipurile de comunicare cu aceștia.
Invitat special, Dr. Gheorghe Ionavescu
Luna decembrie 2018
Recomandă pagina prietenilor tăi
Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.