Despre noi

Departamentul de evaluare şi asigurare a calităţii educaţionale (DEACE)

Data ultimei actualizări : 23.11.2020 | Tipăreşte pagina

În conformitate cu art. 192 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, asigurarea calităţii învăţământului şi cercetării este o obligaţie asumată de UMFVBT, concretizată prin eforturile comune ale corpului academic, personalului administrativ şi studenţilor, in scopul  promovării  unei culturi instituţionale a calităţii în toate domeniile activităţii academice.

În planul strategic 2012-2016 al noii conduceri a universităţii, asigurarea calităţii este considerată esenţială pentru dezvoltarea UMFVBT şi solicită excelenţă în toate domeniile de activitate, în concordanţă cu standardele de calitate ale ARACIS (www.aracis.ro), ale European University Association (EUA) şi ale Association for Medical Education in Europe (AMEE).

În Declaraţia rectorului privind politica in domeniul calităţii,  Dl. prof. univ. Dr. Marius Raica, rectorul UMFVBT, precizează: „Voi acţiona pentru implementarea cu succes şi menţinerea unui Sistem al Managementului Calităţii, pentru realizarea unor activităţi didactice şi de cercetare performante, în vederea îmbunătăţirii continue a nivelului calităţii serviciilor pe care le desfaşoară universitatea noastră”.

Departamentul de evaluare si asigurare a calitatii educationale (DEACE) din UMFVBT îşi desfăşoară activitatea în baza legislaţiei actuale, în conformitate cu Legea 87/2006 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a guvernului 75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei, Legea învăţământului 1/2011 şi Ordonanţa de urgenţă 75/2011 privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă 75/2005.

Reorganizarea DEACE a început la scurt timp după ce noua conducere a UMFVBT a fost validată de către Senatul universitar. Noua structură a DEACE fost înfiinţată prin HS nr. 9/2240 din 22.03.2012.

În actuala structură, DEACE este compus din 15 membri (11 cadre didactice, un reprezentant TESA şi 3 studenţi reprezentând cele 3 facultăţi). Prorectorul UMFVB Timişoara responsabil cu studiile universitare de licenţă, master şi evaluare academică este coordonatorul DEACE la nivelul universităţii şi respectiv, prezintă rapoartele de evaluare către Consiliul de Administraţie şi Senat.

Imediat după validare, activitatea DEACE a început prin elaborarea unui nou regulament de funcţionare şi a unei noi strategii. Prin noua politică de asigurare a calităţii din UMFVBT, responsibilităţile sunt delegate facultăţilor, departamentelor şi disciplinelor, cu intenţia de a promova o nouă cultură a calităţii în toate domeniile şi la toate nivelurile activităţii academice.

Tocmai de accea, ţinând cont şi de recomandările Aracis din 2007, pe lângă DEACE, s-au înfiinţat şi cele trei Comisii pentru asigurarea calităţii (CEACE), câte una pentru fiecare facultate. Acestea sunt formate din cadre didactice şi studenţi. 

Studenţii au fost şi sunt implicaţi activ în procedurile de asigurare a calităţii educaţiei. Reprezentanţii societăţilor studenţeşti din UMFVBT fac parte activa nu numai din structurile de asigurare a calităţii (DEACE şi CEACE-urile pe facultăţi), dar şi din structurile de conducere ale UMFVBT (Consiliu de Administraţie, Senat, Consiliu Profesoral).

CONTACT:

Presedinte DEACE: Conf. univ. dr. Emilian Damian Popovici
Telefon: 0744206030
E-mail: deace@umft.ro

Secretar: Conf.univ.Dr. Dorina Elena Coricovac
Telefon: 0743092959
E-mail: dorinacoricovac@umft.ro

Documente utile

Unele documente sunt în format PDF şi pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu îl aveţi îl puteţi descărca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Reglementări

Descarca Componenţa DEACE - HS 22/22.02.2018
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 54.37 Kb
Descarca Componenţa DEACE - HCA 24.05.16
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 1.04 Mb
Descarca Componenţa comisiei CEACE Farmacie - H.S. 5/26.01.2017
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 543.69 Kb
Descarca Regulamentul de organizare şi funcţionare a DEACE
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 102.9 Kb

Rapoarte de activitate

Descarca Raport anual DEACE 2018
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 655.35 Kb
Descarca Raport anual DEACE 2015
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 613.96 Kb
Descarca Rapoarte CEACE pe facultăţi 2014
 
Tip fişier : ZIP | Dimensiune : 4.97 Mb
Descarca Raport anual DEACE 2014
 
Tip fişier : DOC | Dimensiune : 330.5 Kb
Descarca Raportul Anual de activitate 2013
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 236.78 Kb

Fişe de evaluare

Descarca Fişa de evaluare colegială
 
Tip fişier : PDF | Dimensiune : 314.56 Kb

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >