Despre noi

A XII-a ediţie a Conferinţei Naţionale ARPP 2018

Data ultimei actualizări : 05.06.2018 | Tipăreşte pagina

Comunicat de presă

Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie (ARPP) în parteneriat cu Asociaţia Psihiatrică Timişoara şi Universitatea de Medicină şi Famacie „Victor Babeş” din Timişoara organizează în oraşul de pe Bega, în perioada 16-19 mai, a XII-a ediţie a Conferinţei Naţionale ARPP 2018.

Manifestare de tradiţie a psihiatriei româneşti, Conferinţa Naţională a invitat la Timişoara personalităţi marcante din ţară şi din străinătate, care activează în domeniul sănătăţii mintale, nu doar psihiatri, ci şi medici de alte specialităţi, asistenţi sociali, sociologi, antropologi, studenţi şi dascăli preocupaţi de tema, extrem de generoasă şi actuală - „Sănătatea mintală, persoana şi societatea”.

Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 16 mai, ora 17:30, şi va fi găzduită de Sala de Conferinţe a Hotelului Timişoara. Ea va fi urmată, pe parcursul celor trei zile, de simpozioane care vor prezenta lucrări de înaltă ţinută ştiinţifică, în mod interactiv, adresate mai ales tinerilor specialişti interesaţi să cunoască realizările, provocările, dar şi eşecurile din psihiatria românească, problematica tulburărilor psihice în contextul realităţii şi nevoilor societăţii contemporane, progresul evident adus de cercetările ştiinţifice din acest domeniu, pe cât de frumos, pe atât de complex.

Nu va fi dată uitării nici prezentarea dimensiunii multiculturale a Banatului, gazda conferinţei, sub forma inedită a unei „şezători a simţurilor”, desfăşurată la Muzeul Satului Bănăţean, în cadrul Proiectului „Spaţiul Cultural Bănăţean, între normalitate, anormalitate şi supranatural”, finanţat de Consiliul Judeţean Timiş.

Informaţii suplimentare şi detalii privind programul evenimentului pot fi găsite pe adresa http://www.congrepsihiatrie.ro/ şi pe site-ul http://e-psihiatrie.ro/

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >