Despre noi

Comunicatul 11 Aprilie 2020

Data ultimei actualizări : 11.04.2020 | Tipăreşte pagina

Dragi colegi, dragi studenţi, dragi prieteni, 

Situaţia actuală, generată de pandemia de COVID-19 a dus la apariţia unei situaţii excepţionale, fără precedent în istoricul Universităţii noastre: suspendarea, timp de cel puţin 2 luni a procesului educaţional în formatul tradiţional. 

În această perioadă, toate eforturile conducerii universităţii sunt concentrate în direcţia identificării de soluţii care să minimizeze impactul situaţiei epidemiologice actuale asupra calităţii şi calendarului procesului didactic. 

Pentru rezolvarea unei situaţii excepţionale e nevoie de măsuri excepţionale! 

Astfel, pentru informare, vă aducem la cunoştinţă unele dintre măsurile luate sau în curs de implementare:

  1. Începând cu data de 9 martie 2020 procesul didactic a continuat neîntrerupt dar, de data aceasta în format la distanţă, prin mijloace on-line, în conformitate cu recomandările Ministerului Educaţiei. Întreg materialul de studiu, pentru toate programele de studiu din cadrul UMFVBT este disponibil on-line pe site-ul universităţii. În paralel, UMFVBT a pus la dispoziţia cadrelor didactice metode de susţinere a cursurilor, lucrărilor practice şi a stagiilor prin video-conferinţe live sau înregistrate, utilizând platformele consacrate ale momentului (Microsoft Teams, Cisco WebEx, Zoom şi YouTube). În acest sens îi încurajăm pe studenţi să păstreze o legătură constantă cu titularii de curs, lucrări practice şi stagii prin email pentru a se informa cu privire la programarea susţinerii acestor activităţi didactice live. Conform metodologiei, cadrele didactice trebuie să revină cu răspuns la întrebările adresate într-un termen de cel mult două zile lucrătoare. 
  2. UMFVBT a demarat procedura de achiziţie a unei platforme de teleprezenţă, care corespunde tuturor cerinţelor Ministerului Educaţiei, cu ajutorul căreia vor fi reluate în aproximativ două săptămâni susţinerea tezelor de doctorat şi ale tezelor de abilitare. Platforma ce va fi implementată va permite menţinerea caracterului public al suţinerilor, fiind posibilă vizualizarea de la distanţă a susţinerii precum şi adresarea de întrebări ori feedback în direct, de către orice persoană interesată. De asemenea, soluţia implementată va permite salvarea şi arhivarea întregii înregistrări a evenimentelor desfăşurate online. Pentru conformitate, în paralel cu această soluţie de teleprezenţă UMFVBT a demarat procedurile necesare implementării unei soluţii de semnătură digitală a documentelor la distanţă, recunoscută din punct de vedere legal în întreaga Comunitate Europeană. Aceste două soluţii vor permite, dacă situaţia epidemiologică va impune, susţinerea lucrărilor de licenţă on-line, la distanţă, la toate programele de studii ale UMFVBT, în conformitate cu procedura specială elaborată cu caracter excepţional de Ministerul Educaţiei pentru anul universitar 2019-2020. Astfel, vor fi depuse toate eforturile în vederea nemodificării calendarului susţinerii licenţei în anul 2020. 
  3. UMFVBT va face tot posibilul să păstreze calendarul sesiunii de vară cât mai aproape de cel programat iniţial. Dacă situaţia epidemiologică va face imposibilă desfăşurarea examinărilor în format tradiţional, UMFVBT a demarat procedurile de implementare a unei soluţii de examinare la distanţă, cu unul dintre cei mai importanţi furnizori de testări la distanţă pe plan mondial. Soluţia propusă pentru implementare respectă întocmai recomandările Ministerului Educaţiei cu privire la procedura excepţională propusă la nivel central pentru anul universitar 2019-2020. Indiferent de modalitatea de desfăşurare a sesiunii de examinare, acest sistem va fi folosit pentru organizarea simulărilor de admitere şi de rezidenţiat. Vom reveni cu mai multe detalii despre organizarea celor două simulări în jurul datei de 1 Mai 2020. 
  4. UMFVBT a venit în sprijinul Comitetului Local pentru Situaţii Speciale de Urgenţă punând la dispoziţie, ca sprijin logistic, căminul nr. 6. Celelalte cămine sunt păstrate pentru eventualitatea în care strategia de luptă împotriva COVID-19 va presupune implicarea studenţilor voluntari. 
  5. Începând cu data de 9 Martie 2020 s-a suspendat taxa de cazare pentru spaţiile de cazare ale universităţii noastre. Plata cazării va reîncepe odată cu reluarea activităţilor didactice în format tradiţional. 

Nu uitaţi că responsabilitatea este principala armă pe care o avem în lupta cu pandemia de COVID-19, aşadar UMFVBT recomandă tuturor să acţioneze responsabil, să se informeze doar din surse oficiale şi să respecte întocmai recomandările autorităţilor. 

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >