Facultatea de Medicină

Disciplina de Ortopedie-Traumatologie III

Data ultimei actualizări : 16.09.2016 | Tipăreşte pagina

Contactează-ne

Adresa : Str. Gh Lazar, nr. 7
Telefon : 0256/201811  interior  110
E-mail : ortopediemilitar@gmail.com

 

Disciplina isi are sediul in cadrul Sectiei Clinice de Ortopedie si Traumatologie a Spitalului Clinic Militar de Urgenta « Victor Popescu » Timisoara, str. Gh.Lazar nr.7, constituita ca urmare a infiintarii unui nou serviciu de Ortopedie si Traumatologie in aceasta institutie in anul 2008 .

In cadrul sectiei clinice isi desfasoara activitatea : medici primari, specialisti, rezidenti in pregatire in specialitatea ortopedie-traumatologie, un fiziokinetoterapeut precum si studenti ai anului I specialitatea Balnefiziokinetoterapie si ai anului IV specialitatea Medicina Generala

Activitatea stiintifica si medicala a crescut de la an la an, la fel ca si colaborarile externe cu alte universitati si centre clinice de prestigiu din Europa :

  • Universitatea Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines Paris , Franta
  • Spitalul Clinique Raymond Poincare Paris, Franta
  • Universitatea Autonoma Madrid
  • Institutul Rizzoli Bolognia, Italia
  • Spitalul Clinique Tours, Franta
  • Spitalul St. Theresien, Nurnberg, Germania
  •  

Toate aceste colaborari au contribuit la realizarea unei programe analitice complete şi moderne, care a fost ulterior folosită in redactarea unor monografii şi a cursului pentru studentii anului I specialitatea Balnefiziokinetoterapie si ai anului IV specialitatea Medicina Generala.

In cadrul clinicii, pe plan stiintific s-au incheiat lucrari de doctorat, granturi de cercetare si sustinut numeroase lucrari de licenta. Pe plan medical s-au efectuat operatii in premiera pe plan regional si national, activitatea chirurgicala acoperind intreaga patologie a aparatului locomotor.

De asemenea, se consemneaza numeroase publicatii in reviste de specialitate (ISI, B+, etc.), precum si comunicari la congrese si conferinte nationale si internationale.

Incepand cu anul 2013 Clinica de Ortopedie de la Spitalul Militar de Urgenta Timisoara este acreditata pentru activitatea de prelevare si transplant de tesut osos si tendinos. Astfel printr-o stransa colaborare cu Banca de Tesuturi „Colentina” din Bucuresti s-au realizat reconstructii ligamentare primare si revizii cu ajutorul allogrefelor, reconstructii osoase in cazul fracturilor sau a artroplastiilor de revizie.

Periodic, Disciplina Ortopedie-Traumatologie III a Universitatatii de Medicina si Farmacie organizeaza cursuri de perfectionare adresate medicilor rezidenti, dar si specialist si primari,  pe tematici diverse, dintre care amintim artroscopia umarului, cu accent pe partea de hands-on, artroplastia genunchiului, etc.

Disciplina Ortopedie-Traumatologie III dispune de o sala de curs proprie, dotata cu aparatura multi-media si mobilier adecvat.

De asemenea, printr-un circuit TV intern se poate realiza transmiterea live a activitatii chirurgicale din sala de operatii in sala de curs.

Link-uti utile:

  • Societatea Română de Ortopedie si traumatologie   www.sorot.ro
  • Societatea Română de Artroscopie şi Traumatologie Sportivă www.srats.ro

Şef de disciplină

Prof. univ. dr.
Fabian TATU


Telefon : 0748331267
Email : fabitatu@gmail.com

 

Membri

Prof. univ. dr.
Fabian TATU


Telefon : 0748331267
Email : fabitatu@gmail.com

Asist. Univ. Dr.
Mihai HURMUZ


Telefon : 0740804055
Email : hurmuz_mihai@yahoo.com

 
Asist. Univ. Dr.
Catalin Adrian MIU


Telefon : 0747025019
Email : miucatalinadrian@yahoo.com

 

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >