Facultatea de Medicină

Disciplina ATI

Data ultimei actualizări : 06.02.2019 | Tipăreşte pagina

Contactează-ne

Adresa : Blv. Liviu Rebreanu 156, etj 2, Clinica ATI
Telefon : 0040256488844
E-mail : ati.timisoara@yahoo.com

 

Disciplina ATI a fost infiintata de Prof. Dr. Aurel Mogoseanu, pionierul  A.T.I.-ului in Vestul Romaniei.

Disciplina A.T.I. s-a remarcat ca una din cele mai apreciate Discipline de profil, atat pe plan national cat si international:

  • Organizeaza cel mai mare eveniment educational de profil din Estul Europei, Cursul National cu participare internationala de Ghiduri a Protocoalelor in A.T.I. si Medicina de Urgenta, ajuns la a 17-a Editie cu peste 1300 de participanti anual.
  • A asigurat Presedintia Societatii Romane de A.T.I. (SRATI) pentru 12 ani din ultimii 20 de ani, prin Prof. Dr. Aurel Mogoseanu ( 4ani/ si Prof. Dr. Dorel Sandesc( 8 ani), precum si Secretariatul General al SRATI  in ultimii 8 ani (Conf. Dr. Ovidiu Bedreag)
  • Asigura de peste 12 ani, Presedintia Comisiei Consultative A.T.I.  a Ministerului Sanatatii (Prof. Dr. Dorel Sandesc).
  • A initiat cel mai important Program de finantare a Sectiilor A.T.I. din Romania, “Actiuni Prioritare-A.T.I.”, care a dus la modernizarea acestui sector al medicinei romanesti.
  • A reprezentat Romania in structurile de conducere ale celor mai importante Societati Stiintifice de profil: Comitetul Executiv al Societatii Mondiale de Anestezie, Consiliul Societatii Europene de Anestezie.
  • S-a remarcat printr-o dinamica deosebita a activitatilor de cercetare cu un numar important de articole publicate in reviste de specialitate, prezentari oficiale la manifestari stiintifice nationale si internationale.
  • Reprezinta Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes”, in calitate de ’’invited-speaker’’ sau “chairman”, la numeroase intalniri stiintifice internationale de prestigiu (peste 15 conferinte internationale sustinute in 2018  de Prof. Dr. Dorel Sandesc, Conf. Univ. Dr. Ovidiu Bedreag, Conf. Univ. Dr. Marius Papurica).
  • A initiat si implementat o Platforma Educationala Nationala de E-learning, care a contribuit semnificativ la standardizarea invatamantului in A.T.I.   
  • Participa activ la manifestarile stiintifice internationale, studentesti (Medfest, etc.) cu conferinte si workshopuri.
  • A initiat si implementat mai multe Proiecte europene de cercetare si educatie.

Şef de disciplină

Prof. Univ. dr.
Dorel Săndesc


Telefon : 0722485742
Email : sandesc.dorel@umft.ro

 

Membri

Prof. Univ. dr.
Dorel Săndesc


Telefon : 0722485742
Email : sandesc.dorel@umft.ro

Prof. Univ. dr.
Petru Deutsch


Telefon : 0729662202
Email : deutsch.petru@umft.ro

 
Conf. Univ. dr.
Marius Păpurică


Telefon : 0721224383
Email : papurica.marius@umft.ro
Vezi curriculum vitae
Conf. Univ. dr.
Ovidiu Bedreag


Telefon : 0722371641
Email : bedreag.ovidiu@umft.ro
Vezi curriculum vitae
 

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >