Facultatea de Medicină

Disciplina Dermatologie

Data ultimei actualizări : 06.02.2019 | Tipăreşte pagina

Contactează-ne

Adresa : Clinica de Dermatologie şi Venerologie, Str. Daliei nr. 17
Telefon : -
E-mail : -

 

“Calitatea nu este niciodată un accident, ci rezultatul unui efort de inteligenţă” John Ruskin

Patologia dermatologică se numără printre cele mai comune patologii întâlnite în practica curentă a specialistului în sănătate. Se estimează că fiecare persoană dezvoltă cel puţin o dată în viaţă o boală de piele, iar prezentările pacienţilor cu acuze dermatologice la medicul de familie sau specialist sunt în creştere.

Disciplina nostră îşi propune să faciliteze o mai bună înţelegere a afecţiunilor cutanate care sunt extrem de frecvente în toate specialităţile. Ne dorim ca studenţii noştrii şi viitorii colegi sa fie familiarizaţi în diagnosticarea şi gestionarea tulburărilor dermatologice. Suporturile nostre de curs şi laboratoarele practice sunt concepute pentru a vă îmbunătăţi cunoştinţele, care reprezintă o completare esenţială a practicii clinice.

Disciplina noastră este parte din Clinica de Dermatologie şi Venerologie din Timişoara ce deserveşte o populaţie vastă de pacientură, fiind unica secţie de paturi din oraş. Fiind o Clinică universitară adresabilitatea cuprinde nu doar oraşul Timişoara ci întregul judeţ, uneori chiar zona de vest, cazurile complicate şi greu de manageriat adresându-se în mare parte Clinicii noastre.

Misiunea noastră este de a instrui şi  de a promova inovarea şi  excelenţa în cercetare, atitudine clinică şi paraclinică. Susţinem creşterea personală, dezvoltarea carierei, colaborarea cu studenţii noştrii precum şi cu cei înscrişi la diferitele forme de studii postuniversitare (rezidenţiat, curs postuniversitar, doctorat, cercetare postdoctorală).

Activităţile ştiinţifice şi de cercetare, cât şi cele extracuriculare cu studenţii şi rezidenţii, reprezintă o activitate continuă şi de interes constant pentru disciplina noastră.

Sala de curs a disciplinei cuprinde 50 de locuri şi se află la etajul IV al clinicii, alături de un vestiar şi două toalete.

Pentru suport continuu în diagnostic pentru practica curentă cât şi dezvoltarea abilităţilor practice în activitatea didactică Clinica de Dermatologie este dotată cu aparatură performantă şi cu un Centru clinic pentru studiul morfologic al pielii în cadrul cărora se efectuează:

1.            Kernel UV radiation treatment system KN40001 series UVA- 350~400nm, UVB 311~312 nm
PROCEDURI: tratamentul leziunilor cutanate extinse prin fototerapie

2.            Dermalight 30 UVB 311nm bandă îngustă
PROCEDURI:  tratamentul prin fototerapie al leziunilor cutanate localizate

3.            Hidrex Med PSP1000
PROCEDURI:  tratamentul hiperhidrozelor

4.            SANORAMA DUB SKIN SCANNER75  - sondă de 50MHz şi sondă de 22,5 MHz
PROCEDURI:  scanarea, evaluarea şi diagnosticul patologiilor cutanate de orice natură, completarea examenului clinic obiectiv, evaluarea răspunsului la tratament, screeningul evoluţiei leziunilor cutanate în timp cât şi studiul morfologic de cercetare al organului cutanat.

5.            HITACHI ALOKA NOBLUS ecograf sonda 7-13MHz
PROCEDURI: evaluarea şi dopplerul  vascular atât al venelor cât şi al arterelor, elastografia patologiilor tumorale, ecografia leziunilor cutanate de orice natură, completarea examenului clinic obiectiv, evaluarea răspunsului la tratament, screeningul evoluţiei leziunilor cutanate în timp cât şi studiul morfologic de cercetare al organului cutanat.

6.            microDerm Vision Med VIDEODERMATOSCOP
PROCEDURI: capilaroscopie, tricoscopie, videodermatoscopia tumorilor cutanate, screeningul, studiul şi urmărirea evolutiei în timp a leziunilor melanocitare.

7.            Mavig VivaScope Vivascope premium I.D. CONFOCAL
PROCEDURI:  diagnosticul  şi studiul afecţiunilor dermatologice prin microscopia confocală in vivo şi investigaţia structurilor cutanate superioare

8.            Biofreezer cu nitrogen lichid -80°
PROCEDURI: probe biologice de ţesut proaspăt,  crioprezervate în vederea dezvoltării unei biobănci de ţesut pentru un diagnostic genetic mai laborios şi a  studiilor de cercetare biologică fundamentală

9.            Trusă patch test la materiale dentare
PROCEDURI: teste de diagnostic cutanat al hipersensibilităţii de tip întîrziat la materiale dentare cu implicaţii în patologia dermatologică orală de tip lichenoid şi nu numai

Şef de disciplină

Prof. univ. Dr.
Solovan Caius Silviu


Email : caius.solovan@umft.ro

 

Membri

Prof. univ. Dr.
Solovan Caius Silviu


Email : caius.solovan@umft.ro

Conf. univ. Dr.
Cristodor Patricia


Email : cristodor.patricia@umft.ro

 
Asist. Univ. Dr.
Avram Ștefania


Email : avram.stefania@umft.ro

Asist. Univ. Dr.
Cernescu Luminița


Email : cernescu.luminita@umft.ro

 
Asist. Univ. Dr.
Gencia Ioana


Email : gencia.ioana@umft.ro

Asist. Univ. Dr.
Gug Georgiana


Email : gug.georgiana@umft.ro

 
Asist. Univ. Dr.
Toma Olivia


Email : toma.olivia@umft.ro

 

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >