Facultatea de Medicină

Departamentul XI: Pediatrie

Data ultimei actualizări : 31.01.2019 | Tipăreşte pagina

Contactează-ne

Adresa : Spital Copii  "Louis Ţurcanu", Spital "Bega"
Telefon : 0745627471
E-mail : liviupop63 @yahoo.com

 

Departamentul de Pediatrie s-a format în anul 2012 prin reorganizare instituţională, de la catedră la departament.  Departamentul reuneşte disciplinele care au ca obiect principal de activitate didactică , de cercetare şi medicală patologia copilului, respectiv:

  • Disciplina Pediatrie I
  • Disciplina Pediatrie II
  • Disciplina Pediatrie III
  • Disciplina de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică

Disciplinele Pediatrie I şi III şi Disciplina de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică funcţionează în cadrul Spitalului de Urgenţă Pentru copii „Louis Ţurcanu”. Disciplina Pediatrie II funcţionează în cadrul Spitalului „Bega” ca secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Istoricul departamentului este legat de istoricul şi dezvoltarea fiecărei discipline în parte.

Astfel până în anul 1974 activitatea de învăţământ pediatric a fost legată de Spitalul de Copii, cu cele două discipline Pediatrie şi Chirurgie Pediatrică.  Peronalităţile care şi-au pus  amprenta asupra dezvoltării şi modernizării învăţământului pediatric timişorean  au fost Prof dr Docent Louis Ţurcanu pentru diciplinele pediatrice, respectiv Prof dr Vasile Fufezan pentru serviciile de Chirurgie Pediatrică.  In 1974 se înfiinţează Disciplina Pediatrie II, iar în 1992 Disciplina Pediatrie III, ca o necesitate a ameliorării asisteneţi copilului şi totodată ca modalitate de  lărgire a bazei de învăţământ pediatric. În timp fiecare dintre discipline şi-a dezvoltat  anumite priorităţi de cercetare,  cu largă recunoaştere naţională şi internaţională. Din punct de vedere al activiţăţii didactice, în cadrul disciplinelor sunt asigurate condiţiile pentru toate formele de învăţământ: universitar ( de lungă, respectiv scurtă durată), cât şi pentru pregătirea postuniversitară,  rezidenţi în specialităţi şi subspecialităţi de pediatrie şi de chirurgie pediatrică, mastere şi cursuri în cadrul activităţii de pregătire medicală continuă.

Activităţi comune ale departamentului

  • Editarea cursului comun de Pediatrie pentru studeţii facultăţii de medicină, anul V (coordonator, prof dr Liviu Laurenţiu Pop)
  • Organizarea Congresului Naţional de Pediatrie cu participare internaţională, editia 2015, presedinte congres, prof dr Liviu-Laurenţiu Pop
  • Organizarea Congresului Naţional de gatroenterologie Pediatrică, ediţia 2018, preşedinte comitet organizare, prof dr Liviu-Laurenţiu Pop

Director departament

Prof. univ. dr.
Pop Liviu Laurenţiu


Telefon : 0745627471
Email : pop.liviu@umft.ro

 

Consiliul departamentului

Prof. univ. Dr.
Otilia Mărginean


Telefon : 0770419979
Email : marginean.otilia@umft.ro

Prof. univ. dr.
Pop Liviu Laurenţiu


Telefon : 0745627471
Email : pop.liviu@umft.ro

 
Prof. univ. dr.
Eugen Sorin BOIA


Telefon : 0740164030
Email : boia.eugen@umft.ro
Vezi curriculum vitae
Conf. univ. dr.
Calin Marius POPOIU


Telefon : 0722463668
Email : mcpopoiu@umft.ro
Vezi curriculum vitae
 
Prof. Univ. dr.
Mihai Gafencu


Telefon : 0744820491
Email : mgafencu@umft.ro
Vezi curriculum vitae
 

Recomandă pagina prietenilor tăi

Dacă informaţia ţi s-a părut interesantă, distribuie link-ul pentru a afla mai multă lume şi astfel să fim toţi informaţi.

 

 
x

UMFT.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >